Изграждане на нови покривни конструкции
21.02.2017
Тенекеджийски услуги
21.02.2017
Покажи всички

ПОСТАВЯНЕ НА ХОРИЗОНТАЛНИ И ВЕРТИКАЛНИ УЛУЦИ И ТРЪБИ ОТ СИТИСТРОЙ

улуци  улуци  улуци

4. Поставяне на хоризонтални и вертикални улуци и тръби
– Вертикални улуци
– Хориознтални улуци
– Поставяне на казанче
Улуците и тръбите са завършващата част на покрива но, една от най-важните елементи. Правилната нивелация за улуците е задължителна или се получава задържане на вада в тях, което води до отлепване на нишките им и течат е неизбежен.
Покривът и фасадата са двата основни елемента на сградата които определят външният и вид. Неизменна част от покрива на сградата е и системата за неговото отводняване. Правилно изградената система за отвеждане на водата предпазва покрива и фасадата и основите от разруха произлизаща от наводняване.
ЗАЩО УЛУЦИ ЛИ?
Често стопаните подценяват необходимостта от надеждна система за отводняване, веднага обаче след първият дъждовен и зимен сезон се виждат последствията от влагата по части от покрива, фасадата и най-вече в основите. Ето защо улуците гарантират безпроблемна експлоатация, дълговечност и красота на сградата.
Съществуват два вида улуци-Обикновени поцинковани и безшевни по известни като кафяви улуци.
При монтирането на обикновените улуци нишките или местата където двата улука се срещат трябва да се запояват с калай, много наши колеги се задоволяват с залепването на улуците със силикон, но след първата година улуците пропускат вода.
Няма област в строителството където да не се говори за системни решения, появяват се безшевните улуци които са по-лесни за монтаж, имат същата здравина като при поцинкованите и придават по-добър външен вид и завършване на покрива. Безшевните улуци се оформят и изтеглят на място на обекта. Захваща се към челната дъска.
За да се отведе водата от улука към шахта се монтират и водосточни тръби- За да се приближат към фасадата се използват така наречените кривки има определен ред и начин на сглобяване на водосточни тръби. Отвора на казанчето влиза в кривката а тя във водосточната тръба. Скобите се монтират към фасадата и те държат стабилно водосточните тръби.
Много важен елемент в отводнителната система е водосборното казанче. Казанчето е произведено в заводски условия и това което трябва да се направи е да се изреже отвор по шаблон съответстващ на профила на улука, захваща се към челната дъска.

Етикети: хоризонтални, вертикални улуци и тръби

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *