Тенекеджийски услуги
21.02.2017
Двойна скара за покриви.
22.02.2017
Покажи всички

НАДСТРОЙКА НА ТАВАНСКИ СТАЙ ОТ СИТИСТРОЙ

Тавански стай Тавански стай Надстройка на таванска стая 1

6. Надстройка на таванска стая
– Разкриване и почистване на старата конструкция
– Надзид на постройката
– Полагане на греди и наковаване на дъсчена ламперия
Изграждането на таванска стая е сложен и труден процес. Задължително при надзида на постройката се прави бетонен пояс около цялата сграда, това спомага за равномерното разпределяне на тежеста от покрива върху новия надзид. Остава изграждането на дарвената конструкция при което се използват различен вид и размер греди.
С изграждането на нов покрив можете да си осигурите допълнително жилищно пространство. Когато мислим за стените е важно да знаем че, те са нашата защита от околният свят, нашето обежище и зона на комфорт затова има значение как са изградени. Важно е височината на покривната конструкция, за да застане човек изправен.
Ще започнем с изграждането на необходимия надзид, При изграждане на стената е важно как ще бъде подведен първия ред. Прецизното нивелиране и полагането на зидарския разтвор за първия ред на тухлите е задължително преди да се започне със изграждането на стената. По този начин ще спестим време на по-късен етап и ще си гарантираме праволинейност на зида и отличен краен резултат. Продължаваме с изграждането на надзида за външната стена.
Първата тухла се поставя в единия край на зида, върху нивелирания вече зидарски разтвор. Проверява се с нивелир нейната позиция по хоризонталната и вертикална равнина. Ако е необходимо се нанасят корекции . Втората тухла се поставя в срещуположния край на зида и също се проверява нейната нивелация. Поставя се канап между двете тухли за да определи линята на зида, сега вече е лесно. Благодарение на опънатия канап и правилно разположените духли, зидът вирви бързо и праволинеино. След завършването на стената се изгражда и стоманобетонният пояс.
Следва изграждането на покривнтата конструкция. Гредите и всички дървени елементи се оразмеряват, рендосват и лакират на място. Започваме от монтирането на билната греда, ребрата дъските и обшивката на стрехата която е лакирана. За да осигурим добра основа за челните дъски и улуците отрязваме всички ребра така че, краят им да остане в една равнина. Следва монтажа на мембраната, при изграждането на таванско помещение използваме дишаща мембран, монтира се двойната скара. Задължително се използват дишаща мембрана и двойна скара за по добро вентилиране и предпазване от конденз и влага в подпокривното пространство. Монтират се керемидите и капаците на покрива.

Етикети: Надстройка на стай, Надстройка на тавански помещения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *