Ремонт на покриви
08.04.2017
Ръководител бригади
09.07.2017
Покажи всички
collage

ремонт на всякакви видове покриви

Нова конструкция

строителство на нови покривни конструкции

Хидроизолация

полагане на покривна хидроизолация

Улуци

монтаж и демонтаж на улуци и водостоци

ремонт покриви
ремонт на покриви
collage2
collage3
collage11
collage4
collage5
collage6
collage8
collage9
collage10
Ремонт на покриви

Метални керемиди – здрав и устойчив покрив

Метални керемиди от Сити Строй

Метални керемиди

Металните керемиди предоставят надеждна защита, бивайки изработени от здрави материали като поцинкована стомана, мед или алуминий. Като външен слой им се нанася полиестерно покритие, което предпазва покрива и от корозия.

Още индустриалната революция през 19 век, разработката на леки метални материали и развитието на влаковата инфраструктура наложили металните керемиди като практично и достъпно решение за покривни покрития. Такива покриви могат да бъдат забелязани изключително добре запазени по обществените сгради от този период (предимно в Европа). Днес модерните технологии позволяват керемидите да бъдат оформени както в ретро помпозен стил, така и наподобявайки стандартния вид на глинената керемида.

Металните керемиди се монтират лесно и не изискват поддръжка

Съвременните метални керемиди са изключително леки и могат да бъдат полагани и върху съществуващи покриви, с цел ремонт на покрива или подобряване на естетичния вид. Практиката показва, че металните покриви имат дълъг срок на експлоатация без поддръжка, играят важна роля в топлоизолацията, издръжливи са на ураганен вятър и са незапалими. Металът има свойството сам да образува защитна патина, която допълнително го подсилва.

Качествените металните керемиди могат да устоят на атмосферните влияния до половин век, но все пак трябва да си дадем сметка, че не са вечни. На произволен покрив, покрит с метални керемиди, неминуемо ще се наложи да се извърши ремонт в даден момент.

Предимства на металния покрив

  • устойчивост на атмосферни влияния и запазване на оригиналния външен вид
  • лесен монтаж и лесна поддръжка
  • многообразие от видове профили и стилове
  • надеждност и дълъг живот на метала без поява на пукнатини
  • достъпна цена
  • богата цветова гама и избор на степен на блясък
  • материалът подлежи на рециклиране

Характерни повреди и ремонт на металните керемиди

При появата на теч трябва да се установи причината за него, както и степента на увреждане на покривната конструкция, за да могат да се предприемат адекватни мерки за ремонта на покрива. Трябва да се направи внимателна инспекция за признаци на корозия и дупки, или необичайно изкривяване на металните керемиди. Обикновено причината за повредата е напрежението в метала, породено от разширяване и свиване вследствие излагане на жега и студ.

Ремонтът на покрива може да протече по следните начини, в зависимост от естеството и големината на повредата.

  • При разхлабване или разместване на крепежните елементи задачата е лесна. Подменят се “виновните” винтове и зоната се запечатва с хидроизолационни материали.
  • При екстремни признаци на корозия или изкривяване на част от металните керемиди, ремонтната дейност също е екстремна. Налага се подмяна на засегнатите керемиди с нови, които обаче да пасват на профила на оригиналните. За целта се изрязва необходимото количество нови парчета с точната дължина и обработка като на настоящите керемиди.

Ремонтът на покрива е лесен за специалиста, но крие рискове за дилетанта. Доверете работата на фирма, която има нужните приспособления за осигуряването на безопасност на труда на своите служители.

За контакти със Сити Строй;

Тел: 0895 46 0909

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *