Надстройка на тавански стай
21.02.2017
Дишаща мембрана за покриви
22.02.2017
Покажи всички

КАКВО Е ДВОЙНА СКАРА ОТ СИТИСТРОЙ.

Двойна скара:
При спукване,счупване или преместване на керемида,водата която влиза под керемидите трябва да има свободен път и място за стигане до отводнителната система (улуците) безпроблемно и без теч.
Много фирми и наши колеги допускат грешката да използват и монтират единична скара с цел пестене на време и по-голяма печалба защото се влагат по-малко материали.
КАКВО Е ДВОЙНА СКАРА?
Монтиране на вертикални и хоризонтални летви. По този начин се осигурява необходимото пространство между керемидите и фолиото и при счупване или преместване на керемида водата която влиза под керемидите и върху фолиото се стича правилно и безпроблемно по целия път до отводнителната система (улуците). Използването и монтирането на двойна скара спомага за правилната вентилация на покрива причината е че, остава празна място около 2-3 см. между керемидите и фолиото. Съчетано с дишаща мембрана вие си осигурявате здрав и надежден покрив за дълги години! Вентилацията на въздух в зоната на двойната скара спомага за неразвитето на влага и водни пари в подпокривното пространство

Пример:

Двойна скара покрив                             Двойна скара покрив

КАКВО Е ЕДИНИЧНА СКАРА?
Монтиране само на хоризонтални летви с цел задържане на керемидите от свличане. по този начин при преместване, счупване или спукване на керемида водата която влиза под керемидите се задържа върху летвите които задържат керемидите. При по дълготрайно задържане на вода летвите изгниват и счупват. Нежеланите течове, които не очакваме поради простото причина че, сме ремонтирали покрива си основоно преди 2-3 год. е тази Монтирането на Единична скара!

Пример:

Единична скара покрив Единична скара покрив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *